Spletne trgovine

Splet v sodobnem svetu


Prodaja izdelkov, storitev in tudi idej se vedno bolj seli v spletni prostor. Statistični podatki kažejo, da je delež prodaje na spletu v primerjavi s prodajo v fizičnih trgovinah vedno višji.

1/6 CELOTNE PRODAJE

Ameriški raziskovalci tako celo predvidevajo, da bo leta 2021 že skoraj šestina celotne prodaje končnim potrošnikom opravljena na spletu. In le kako ne bi bila? Mladim generacijam v razvitem svetu je splet skoraj tako pomemben kot življenje zunaj njega.

MILENIJCI RAJE KUPUJEJO PREK SPLETA

Najmlajša generacija Z tako ali tako odrašča na spletu. . Približno dve tretjini generacije Y (milenijci) raje nakupujejo prek spleta kot pa v dejanskih trgovinah. Več kot polovica generacije X prav tako. Pa tudi pri starejših generacijah je viden premik na splet.

40% BABY BOOMERJEV

Že približno 40 % generacije t. i. baby boomerjev raje nakupuje na spletu. In tudi pri še starejši generaciji se ta odstotek giblje že okoli 30 %.
Veliko drugih ljudi iz različnih generacij, ki svojih nakupov sicer ne opravljajo prek spleta, pa splet uporabljajo vsaj za raziskovanje ponudbe.

Vložek in dobiček

Velika in majhna podjetja ter organizacije po vsem svetu vlagajo veliko denarja v svojo spletno prisotnost. In v današnjem svetu zahtevne konkurence tega seveda ne bi počeli, če se to ne bi finančno izplačalo. Mnoga podjetja in organizacije vložek v spletne strani in spletne trgovine s prodajo vsako leto presežejo nekaj stokrat ali tisočkrat, večja pa seveda še več.
Izdelava spletne strani in izdelava spletne trgovine sta enkraten in relativno majhen vložek. Stalni stroški vzdrževanja so prav tako manjši strošek. Potencial prodaje, ki ga generirajo spletne strani in trgovine, pa je praktično neomejen. Izdelava spletne strani in izdelava spletne trgovine sta torej dobra temelja za uspešno poslovno prihodnost.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Strokovnjaki za izdelavo spletnih strani in trgovin


Kot ena vodilnih agencij za digitalni marketing pri nas, ki je tudi na mednarodnih trgih ustvarila številne zelo uspešne projekte, se na spletu seveda počutimo kot doma. Oglaševanje in druge vrste komunikacije po različnih spletnih kanalih, spletni dizajn, programiranje in optimizacija spletnih strani so področja, na katerih smo odlični. In na katerih številnim partnerjem vsako leto pomagamo do poslovnega uspeha.
Temelji takšnega uspeha pa so vedno seveda dobre spletne strani in trgovine, ki potrošnike učinkovito prepričajo v nakup.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Optimizacija spletnih stranih


Naši rezultati in referenceNaši naročniki so raznoliki. Start-upi, majhna, srednja in velika podjetja iz Slovenije in številnih tujih držav, ki delujejo v različnih industrijah in na različnih trgih. Vsem pa je skupno, da so ambiciozni in globalno usmerjeni. Ker vemo, v čem smo dobri, in ker vemo, kaj sodobni trgi iščejo, vemo, da vsi projekti niso pravi za nas. Zato projekte, pri katerih sodelujemo, skrbno izbiramo. Želja po uspehu, jasno opredeljena vizija in cilji ter dobri produkti/storitve so značilnosti, ob katerih se z naročniki hitro ujamemo.

Kako smo to že dosegli, lahko preverite v spodnji študiji primera:

CASE STUDY

MOJA LEKARNA12

Obdobje raziskave
12 mesecev

63%

63% povečan
organski obisk

58%

56% povečani
organski nakupi

Zaupajo nam številna domača in tuja podjetja. Upravljamo z dnevnim budžetom več kot 50.000 €, ki nam omogoča, da Facebook oglaševanje raziščemo do popolnosti in tako za vse naše naročnike najdemo optimalno izvedbo oglaševanja.

Mnenja zadovoljnih strank

Najboljša promocija vsakega podjetja so zadovoljne stranke, česar se zavedamo tudi v podjetju AdStar. Le-te so središče naše pozornosti in smisel ter cilj našega delovanja, saj lahko zgolj z zadovoljnimi strankami dolgoročno sodelujemo in pišemo zgodbe o skupnem uspehu.

Rok Štifter

S pomočjo ekipe AdStar smo poleg slovenskega trga s spletno prodajo uspešno prodrli tudi na tuje trge. Ekipa AdStar vedno sledi oglaševalskim trendom, ki se hitro spreminjajo in gredo hkrati še korak naprej, saj nadgrajujejo in testirajo različne oglaševalske trike, ti pa se kažejo v odličnih rezultatih.

Direktor, ByRokko

Boris Vuk

Marketinška ekipa podjetja AdStar je zares fokusirana na rezultate njenih naročnikov in bodo naredili vse kar je v njihovi moči, da zastavljene cilje tudi dosežejo. Najbolj mi je kot naročniku všeč redna komunikacija, saj zmeraj vem kaj se na njihovi strani dogaja in kakšni bodo njihovi naslednji koraki.

Direktor, Tibushop

Nejc Kosec

Z optimizacijo naše spletne strani, ki jo izvaja ekipa AdStar smo zelo zadovoljni, saj smo prisotni na prvih mestih, tako v tujini, kot tudi v Sloveniji. Optimizacija poteka na vseh ravneh, poleg tega se lotijo tudi lokalne optimizacije in optimizacije slik.

Vodja komerciale, Tehrol

ADSTAR

Kako poteka izdelava spletne strani pri nas?


Kot strokovnjaki za digitalni marketing z večletnimi izkušnjami na mednarodnih trgih različnih industrij se dobro zavedamo, kako pomemben je dandanes multidisciplinarni pristop. Izdelava spletne strani je pri nas zato projekt, v katerem sodelujejo vodja projektov, programerji, UX oblikovalci, strokovnjaki za SEO optimizacijo in po potrebi tudi tekstopisci.

Ves čas smo seveda tudi v stiku z naročnikom, da optimiziramo proces izdelave spletne strani in učinkovito realiziramo vse naročnikove želje.

ŽELIM IZVEDETI VEČ

Vodja projekta se z naročnikom temeljito pogovori o željah, glavnih ciljih in želenih funkcionalnostih spletne strani.

Glede na naročnikove želje UX oblikovalci ustvarijo t. i. wireframe (arhitekturo spletne strani), ki prikazuje načrtovano postavitev in funkcionalnosti strani. Ko je wireframe potrjen, dodelajo še druge oblikovalske podrobnosti.

Po želji naročnika tekstopisci pripravijo še vsebino spletne strani. Profesionalna, učinkovita in prodajno naravnana besedila lahko pomembno izboljšajo učinkovitost spletne strani in izboljšajo ugled podjetja oz. organizacije.

Programerji postavitev spletne strani realizirajo. Pri tem v sodelovanju z drugimi strokovnjaki poskrbijo tudi za gostovanje, pripravo na optimizacijo za spletne iskalnike in brezhibno delovanje.

ŽELIM IZVEDETI VEČ

Pridružite se spletni eliti


Spletna stran ali spletna trgovina, ki jo izdelamo pri nas, je še precej več kot le pripravljena na delovanje. Postavljena je namreč na zanesljivi platformi. Hitrostno optimizirana. Glede na potrebe naročnika opremljena z najsodobnejšo tehnologijo in funkcionalnostmi.

Ima zgrajene trdne temelje za SEO optimizacijo. Je pa tudi sodobnemu uporabniku prijazna, kar se pogosto skoraj neposredno prevede tudi v poslovni uspeh. Kar je tudi končni cilj spletne strani ali spletne trgovine – tako vaš kot tudi naš!

Izdelava spletne strani


Spletne strani so vedno pogosteje prvi in tudi najpomembnejši stik potencialnega kupca s ponudnikom. Kupci spletne strani podjetij že dolgo uporabljajo za raziskovanje ponudbe na trgu. V zadnjih letih pa se tudi vedno več dejanskih nakupov seli na splet, kot že omenjeno. V digitalnem svetu podjetja in organizacije brez spletnih strani tako pravzaprav sploh ne morejo več uspešno delovati.

Izdelava spletne strani naročniku prinaša številne prednosti:

precej večji doseg strank zelo raznolikih profilov

dostop do strank, do katerih v fizičnem svetu ne moremo dostopati

spremljanje obiskovalca po različnih fazah nakupnega procesa in sprotno prilagajanje marketinških aktivnosti

brezplačna promocija na spletu in možnost spletnega oglaševanja, ki je precej cenejše kot drugi kanali oglaševanja

nižji stroški prodaje, ki posledično vodijo v višji dobiček

Zaradi svojih spletnih strani pa ne profitirajo samo podjetja in organizacije, temveč tudi potrošniki.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Izdelava spletne strani - ključna načela


Osnova je vedno dobra in redna komunikacija z naročnikom. Ta nam omogoča, da učinkovito izpolnimo naročnikove želje ter sproti in v najkrajšem možnem času rešimo morebitne nesporazume. Vodje projektov so izkušeni spletni strokovnjaki z multidisciplinarnimi znanji, ki dobro razumejo potrebe podjetij in organizacij v sodobnem digitalnem svetu.

Oblikovalci hkrati z dizajnom optimizirajo tudi uporabniško izkušnjo. Naše spletne strani sledijo sodobnim trendom in pravilom UX dizajna (angl. user experience; uporabniška izkušnja). S tem zagotovimo enostavno in prijetno uporabo spletne strani, kar poveča možnost, da uporabniki na njej tudi dejansko izvedejo želeno dejanje. Delo programerjev ni le dejanska izdelava spletne strani in njena postavitev na splet po zamisli oblikovalca in naročnika. Še pred samo postavitvijo stani izberejo najustreznejšo platformo glede na potrebe naročnika. Med postavitvijo optimizirajo hitrost delovanja spletne strani. Po postavitvi pa delovanje ustrezno testirajo ter spletno stran spremljajo tudi po objavi na splet. Poskrbljeno je tudi za temelje SEO optimizacije, tako da je spletno stran lažje najti na ogromnem zemljevidu spletnega sveta.

Vsi sodelujoči na projektu pa so seveda tudi v stiku z najnovejšimi trendi in zahtevami sodobne programske in strojne tehnologije. Zaradi tega so naše splete strani vedno dobro pripravljene na vse raznolike skupine uporabnikov in vse postopke nadaljnje SEO optimizacije. Izdelava spletne strani za širjenje vaših idej, storitev ali izdelkov še nikoli ni bila preprostejša.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Izdelava spletne trgovine


Spletne trgovine v primerjavi s fizičnimi trgovinami prinašajo številne prednosti, tako za lastnike trgovin kot tudi za kupce.

Izdelava spletne trgovine lastniku omogoča:

precej večji doseg potencialnih strank

enostaven pregled nakupov

hitro in enostavno posodabljanje informacij o izdelkih, dopolnjevanje oz. spreminjanje ponudbe

občutno nižje stroške vzdrževanja in same začetne stroške postavitve trgovine

Izdelava spletne trgovine lastniku omogoča:

udobno in hitro nakupovanje kadarkoli in od kjerkoli

enostavno iskanje željenega,

preglednost informacij o zalogah

priročno in varno plačilo

Lastniki spletne trgovine tako prihranijo energijo, čas in denar. Prednosti pa niso nič manjše niti za potrošnike, kar je še dodaten razlog, da je izdelava spletne trgovine danes tako zelo iskana storitev.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Izdelava spletne trgovine - ključna načela


Osnovno načelo, ki nam omogoča, da je izdelava spletne trgovine že od samega začetka uspešna, je sodelovanje in redna komunikacija z naročnikom. Vodja projekta naše naročnike vodi skozi celoten proces in jim ob pomoči drugih sodelujočih na projektu tudi svetuje glede funkcionalnosti.

Naši oblikovalci se poleg estetskega vidika zavedajo tudi izjemne pomembnosti uporabniške izkušnje ob obisku spletne trgovine. Naše delo vedno temelji na načelih t. i. UX dizajna , ki v ospredje postavlja prijaznost do kupca. Zaradi tega se poveča možnost nakupa, pa tudi kupci se raje vračajo na stran.

Programerji ne poskrbijo le, da trgovina deluje. Hkrati s postavitvijo namreč tudi izberejo najustreznejšo platformo, optimizirajo hitrost delovanja spletne trgovine, uredijo gostovanje in postavijo dobro osnovo za optimizacijo, da bo lahko bolj vidna spletnim iskalnikom. Seveda pa po objavi tudi spremljajo delovanje trgovine in hitro odpravijo morebitne napake.

Vsi skupaj pa vedno sledimo novim trendom in dognanjem na področju delovanja spletnih trgovin, zato so naše spletne rešitve vedno sodobne in optimizirane glede na trenutno tehnologijo. Izdelava spletne trgovine po teh načelih se je ob naših številnih projektih vedno izkazala za zelo uspešno, o čemer pričajo tudi številni poslovni uspehi naših naročnikov. Ustvarite vrhunsko spletno trgovino z našo pomočjo.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Optimizacija spletnih strani - FAQ

Kaj pridobim s SEO optimizacijo spletnih strani?

Večjo vidnost med spletnimi uporabniki, kar je posledica boljše uvrstitve v Googlu. Tako vaša stran pridobi vedno več klikov, s tem pa tudi potencialne stranke. Z najvišjimi pozicijami dolgoročno izboljšate tudi prepoznavnost podjetja in zaupanje ljudi.

Koliko časa potrebujem, da bom na top poziciji?

Čas se lahko razlikuje od podjetja do podjetja, odvisen pa je od začetnega stanja in pa konkurence. Včasih uspemo najboljše pozicije doseči že v nekaj mesecih, v drugih primerih pa je postopek bolj dolgotrajen. Dejstvo pa je, da smo do sedaj še vse naročnike pripeljali do vrha.

Katere panoge so primerne za optimizacijo SEO?

Vse panoge niso primerne za ta tip oglaševanja. O primernosti panoge odločata dva glavna dejavnika - število mesečnih iskanj ter prodajna marža ('lifetime value' stranke). Optimizacija SEO je smiselna tam, kjer obstaja povpraševanje na spletu. Primerna je za spletne trgovine, turizem in storitvena podjetja, prav tako igra veliko vlogo v B2B poslovanju. Določeni prijemi SEO optimizacije se lahko uporabijo tudi za lokalna podjetja.

Kontaktirajte nas


V primeru, da imate projekt, ki ga želite "spraviti" na splet ali pa hrepenite po izboljšavi rezultatov svojih oglaševalskih kampanj, stopite v stik z našo ekipo 31. marketinških navdušencev.

  Adstar,
  digitalna agencija, d.o.o.


  AdStar je digitalna agencija, ki pomaga pri zagonu novih podjetij in uveljavljenim podjetjem pri doseganju trajnostne rasti. Potrebovali boste našo celotno storitev na vseh področjih, ki imajo največji vpliv na rast in prepoznavnost vašega podjetja.

  Brodišče 24a
  1236 Trzin

  040 549 414
  [email protected]

  Delovni čas:
  PON-PET od 08:00 do 16:00