5 dodatkov za vašo spletno trgovino


August 10, 2020

|

Uncategorized

Uncategorized | August 10, 2020

Kaj potrebuje vaša trgovina?

Nastopil je čas, ko so kupci postali zahtevnejši, primerjajo ponudbe in iščejo konkurenčne prednosti.
Prav tako spletni trgovci za večjo prodajo potrebujejo pospeševalnike prodaje.

Zato vam predstavljamo nekaj praktičnih nasvetov, ki jih lahko uporabite, saj dokazano prinašajo
rezultate pri spletni prodaji:

Kontaktni podatki

Naj kupci na vaši strani takoj opazijo kam se lahko obrnejo za vse odgovore glede njihovih težav. Na vrhu strani dodajte kontaktne podatke kot sta npr. email in telefonska številka. Smiselno je dodati tudi sliko ter ime osebe na katero se kupci lahko obrnejo za dodatne informacije. Uporaben način komuniciranja s strankami je tudi t.i. live chat, kjer smo s stranko v direktnem kontaktu.

Vključite povezave na socialna omrežja

Vsako podjetje je prisotno na katerem od teh socialnih omrežij: Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube, Pinterest, ipd. Na vašo spletno stran dodajte povezave samo do tistih kanalov kjer ste aktivni.
Pogosto se v praksi dogaja, da spletni trgovci kreirajo profile na vseh mogočih družbenih omrežjih, ki jih kasneje vključijo na svoje spletne trgovine. Težava pa nastane, ko stranka klikne na ikono, ki jo pripelje na socialno omrežje kjer se že 3 mesece ali več ni nič zgodilo. Zato vam svetujemo, da ažurno delite objave in komunicirate z vašimi strankami ter novimi potencialnimi kupci.

Značke in kratki opisi zakaj kupiti

Spletni kupci se danes srečujejo z ogromnimi bazami informacij in to je pripeljalo do tega, da so postali bolj pozorni na slikovni in grafični prikaz. Velika večina ne bo šla brati vaših splošnih pogojev, zato jim je potrebno z značkami predstaviti vaše  ̋bombončke ̋, ki jih bodo prepričali v nakup. Omenite za kakšen znesek morajo nakupiti, da imajo brezplačno dostavo, saj lahko s tem povečate povprečno vrednost nakupa. Na primer, da je vaša povprečna vrednost nakupa 33€ in jo želite povečati. Odličen korak je, da ponudite brezplačno dostavo nad 40 €, saj večina kupcev čuti, da je dostava samo nek dodaten strošek.

Na kratko predstavite še koliko časa velja garancija na izdelek, kakšne so možnosti vračila in kako hitro je izdelek dostavljen. Smiselno je dodati tudi število izdelkov na zalogi ter število prodaj/uporabnikov vaših produktov. Kot dodatek lahko v spletno trgovino vključite še izjave (+slike) zadovoljnih strank, ki bodo povečale vašo kredibilnost in dokazale varnost nakupa – večje zaupanje kupcev.

Prijava na e-novičke

Zagotovo ste tudi vi v številnih email bazah, kjer vas obveščajo o novostih, dogajanju, zanimivostih, nasvetih, akcijah in zalogi. Vaša e-baza naslovov, ki si jo pridobite tekom poslovanja, je lahko eden glavnih ključev do uspeha. Gre za ljudi, ki so že kupovali pri vas in poznajo vašo blagovno znamko oziroma so že izkazali nek interes (prebrali vaš članek, prebrali vašo e-knjižico, ipd.), zato so bolj dovzetni za ponoven nakup.

Te ljudi lahko direktno kontaktirate preko e-pošte in jih obveščate, jim svetujete ali prodajate. Da bi povečali vašo e-mail bazo dodajte na vašo stran še prijavo na vaše novičke, v zameno pa jim ponudite vaš kratek e-priročnik ali promocijsko kodo pri naslednjem nakupu.

Povečajte vrednost nakupa

V praksi se pokaže, da vedno obstajajo spletni kupci, ki bi kupili še dodatne produkte oziroma neko nadgradnjo, vendar jim je to potrebno ponuditi v pravem trenutku. Preprosta rešitev dodatnega
nakupa je, da jim predlagate nakup povezanih produktov. Na primer nekomu, ki si ogleduje ovitek za svoj novi telefon, ponudite še zaščitno steklo. Ali pa nekomu ponudite še dodatno darilno pakiranje, s katerim bo lahko presenetil svojega partnerja v času obdarovanj.

Omenjeno rešitev se običajno uporablja kot  ̈Priporočamo ̋ ali  ̋Tisti, ki so si ogledovali ta izdelek, so gledali še…  ̈. Nekoliko novejši način komunikacije je, da v košarici kupca obvestite koliko mu še manjka do brezplačne dostave ali dodatnega darila presenečenja in ga s tem spodbudite, da poveča vrednost nakupa. Ste že kdaj razmišljali, da bi poleg običajnega produkta ponudili še premium različico? Svojemu produktu dodajte lastnost ali storitev, ter mu povišajte osnovno ceno. Vedno obstajajo kupci, ki bi radi imeli nekaj več. Na lastnem primeru lahko povem, da se več kot 30 % naših strank odloči za PRO testno akcijo, v kateri dobijo še bolj kvalitetno storitev in merljive rezultate, za višjo ceno. Predlagam, da tudi vi razmislite kje je denar v vašem poslu in dodate posebne elitne ponudbe. Dodatki za povečanje spletne prodaje so vsekakor eni glavnih tematik spletnih trgovin, vendar kaj narediti ko ste preizkusili že vse, prodaja pa še kar ne naraste? Kaj narediti, ko potrebujete več povpraševanja? Naslednja vroča tema o kateri bomo govorili je:  ̈Kako na spletu prodajati dražje izdelke?  ̈